Omslag

Door Niekleair op zondag 9 januari 2011 01:42 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 5.644

In één van mijn eerdere blogs heb ik mijzelf nog uitgemaakt voor intel/nvidia fanboy. Hoewel ik daar tot op heden geen last van ondervond, zal ik mezelf toch echt een nieuwe titel moeten gaan toebedelen.

Wat vooraf ging
Zoals jullie in de vorige post konden lezen, heb ik voor een lanparty een klein systeempje besteld. Helaas waren de onderdelen nog niet binnen toen de party was, dus heb ik maar ons mediacentertje meegenomen, werkte overigens prima. Ik heb geloof ik aardig wat medespelers behoorlijke killstreaks opgeleverd :).

Als "nieuwjaarsbonus" heb ik mijzelf op een fijne GTX460 van Gigabyte getrakteerd. Heerlijke kaart, in de 3 dagen dat ik 'm gebruikt heb.

Op een gegeven moment zat ik achter mijn "lanbakje" toen mij de ingeving te binnen schoot dat het toch wel erg decadent is om twee systemen te hebben draaien.Één van mijn computers moest dus het veld gaan ruimen. Aangezien mijn toenmalige hoofdpc van een S775 socket en DDR-2 geheugen voorzien was, besloot ik die PC te verkopen en van de opbrengst de lanbak wat meer pit te geven.

Uiteraard verandert Niek z'n plannen
Nu zou ik mezelf niet zijn als ik een vooraf bedacht plan ook daadwerkelijk zou uitvoeren, dus liep het allemaal weer wat anders. De "oude" pc verkopen werd snel op poten gezet, al was het niet zo handig om binnen 2 dagen dezelfde ad op V&A van tweakers te zetten (sorry admins, zal volgende keer écht de FAQ/gebruiksvoorwaarden lezen). Via marktplaats (jep, die "noob" variant) liep het ook allemaal niet zo lekker. Kopers haakten af toen ze door hadden dat er geen windows bij zat enzo. Of reageren überhaupt niet.

Uiteindelijk besloot ik om maar gewoon onderdelen voor mijn nieuwe pc te gaan aanschaffen. Vanwege de prijs besloot ik om eens voor ATI/AMD te gaan. Ik zou de kast van de lanbak (een NZXT Vulcan, mATX kastje) gaan gebruiken, dus moest het systeem op een mATX moederbord opgetrokken worden. Als basis koos ik een MSI bord met een 890GX chipset. Als processor wilde ik eerst de X6 1100T (Uiteraard de Black Edition), maar die stond niet in de CPU Compability list van het mobo. Daarom heb ik maar de 1090T gekozen.

Het SSD'tje dat ik in mijn Samsung NC10 gebouwd heb, beviel zo goed, dat ik voor mijn PC er ook eentje wilde. Daarnaast besloot informatique om de 2TB WD Caviar Green (lekker zuinig) in de aanbieding te doen. 8GB DDR-3 (Corsair XMS3) mag de herinneringen ophalen. Het systeem krijg zijn prik uit een Seasonic 850W voeding.

Toen restte er nog maar 1 probleempje, mijn nieuwe GTX460 kon nooit samen met een "broeder" gaan werken, aangezien het mobo alleen Crossfire ondersteunt. Daarom heb ik ook maar een MSI R5770 Hawk erbij gekozen. Nu nog proberen mijn GTX om te ruilen of voor zoveel geld te verkopen dat ik nog een Hawkje kan kopen.

Nu het systeem lekker naast me staat te zoemen (Scythe Raesedu ofzo is een lekker stille CPU cooler btw), bedenk ik me opeens dat ik nu volledig gezwicht ben voor de prijsstrategie van AMD...


Ach fanboyisme is ook zo wat..

Volgende: Onder spanning 04-'11 Onder spanning
Volgende: Daar gaan we weer 12-'10 Daar gaan we weer

Reacties


Door Tweakers user PeterSelie, zondag 9 januari 2011 11:47

Leuke blog, leest lekker vlot weg. :)

Ik kan me overigens compleet vinden in je switch van Intel naar AMD. Ik draai momenteel nog steeds op een C2D E6600 maar wil tzt toch gaan upgraden. Voorheen had ik ook een nVidia kaart in m'n systeem draaien, die nu plaats heeft gemaakt voor een Club3D HD5850 (OC), ATI dus.

Door Tweakers user Airdack, zondag 9 januari 2011 17:21

Grappig hoe zoiets kan lopen ja, ik was altijd heel pro-AMD en ATI, maar de pc waar ik nu op zit daar zit voor het eerst een intel cpu (i5 760) in en een nvidia grafische kaart (GTX460) in. Toen ik deze pc ging kopen heb ik heel erg rondgekeken naar prijs/kwaliteit verhoudingen en hoe bepaalde onderdelen zich gedragen in bepaalde situaties (games etc)... en toen kwam naar voren dat deze combo het best bij mij leek te passen. Ik ben dus niet zozeer helemaal om van AMD/ATi naar Intel/Nividia, maar het is meer dat ik neutraler ben geworden en puur naar de prijs/kwaliteit kijk bij mijn aanschaf :)

Door Tweakers user Niekleair, zondag 9 januari 2011 17:47

Ik heb ooit slechte ervaringen gehad met een 4850, maar achteraf is dat of een maandagochtend-modelletje, of een te zwakke voeding geweest.

En een SSD kan ik trouwens iedereen aanraden!

Reageren is niet meer mogelijk