Terug bij het oude

Door Niekleair op woensdag 14 december 2011 22:06 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.761

Zoals ik al eerder aangegeven heb in een blog, lijdt ik aan een vreemde afwijking, namelijk het zonder goede reden aangetrokken voelen tot producten van een bepaalde fabrikant. Daarnaast heb ik juist (bijna) niets met producten van andere fabrikanten.

Lange tijd geleden draaide ik een systeem op basis van een Core2Quad Q9400. Deze CPU van Intel had gezelschap van een NVidia GTX260; alles goed en wel. Wegens omstandigheden besloot ik dat het wel grappig zou zijn om een lanparty pc te hebben. Zodoende werd een NZXT Vulcan kast aangeschaft en werd daar wat oude hardware ingebouwd. Nu vond ik het na een tijde onzin om twee systemen te hebben, dus besloot ik al mijn hardware te verkopen en van de opbrengst betere componenten te kopen. Waarom weet ik nog steeds niet, maar uiteindelijk kwam ik uit bij een systeem op basis van het AMD 890GX platform, met een Phenom II 1090T als kloppend hard en 2 HD 5770's in Crossfire voor de beeldvoorziening. Een systeem volledig uit de schappen van de grote concurrent dus, nog nťt geen apple.

Nu vond ik het na een tijdje wel grappig om een Lanbak in elkaar te bouwen. En toevallig had ik een Core2Quad Q6600 liggen. Met wat andere, wat oudere hardware die ik had liggen, bouwde ik een PC in elkaar, die vrolijk liep. Tot ik bedacht dat het eigenlijk wel overdreven was om twee systemen te hebben draaien. Ik besloot beide pc's grotendeels te verkopen en van het geld een goed systeem te kopen.

Uiteindelijk heb ik de lanbak tegen een Apple PowerMac G5 geruild, ter informatie, nog geen jaar geleden had ik mezelf stellig wijsgemaakt dat ik nooit een appleproduct zou kopen. Nu overweeg ik een iPad aan te schaffen..

Dat is het punt waarop mijn vreemde afwijking opborrelde. Het vermeende Fanboyisme laaide weer op. Mijn nieuwe systeem zou weer volledig uit de Intel/NVidia stal moeten komen. De grafische kaart kon ik met bijbetaling ruilen voor een GTX580, das alvast een leuk begin. Een core i7 2600 en een leuk Z68 moederbord maakten het af. En een SSD natuurlijk, das een andere afwijking van mij; elke pc moet minimaal een SSD hebben. (Gewenning heet zo iets geloof ik).

Moraal van het verhaal
Als je merkt dat je richting fanboyisme neigt, blijf er dan bij, ga niet naar een ander merk om er 'therapeutisch' af te komen.. dat werkt niet, je houd er alleen maar een hoop overtollige hardware aan over (en de leuke ervaring om pc's in elkaar te zetten, dat dan weer wel).

Oh ja.. binnenkort is er weer een lanparty, nu heb ik hier nog een phenom liggen, daar kan ik vast wel een leuk pctje om heen bouwen.............

Volgende: De E-terreur 02-'12 De E-terreur
Volgende: Onder spanning 04-'11 Onder spanning

Reacties


Door Tweakers user pierredorado, woensdag 14 december 2011 23:34

Geweldig dit, zeer herkenbaar!

Door Tweakers user himlims_, donderdag 15 december 2011 09:09

Uiteindelijk heb ik de lanbak tegen een Apple PowerMac G5 geruild, ter informatie, nog geen jaar geleden had ik mezelf stellig wijsgemaakt dat ik nooit een appleproduct zou kopen. Nu overweeg ik een iPad aan te schaffen..
--
:F daar ben je mij kwijt

Door Tweakers user MCPDAVE, donderdag 15 december 2011 10:47

leuk om te lezen.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 15 december 2011 11:45

een amd lan bak, zou je dat nu wel doen, ruil hem dan gewoon in tegen een core i3 / i5 oid... daar voel je je vast beter bij :P ...

* i-chat - elke pc is er eentje, en ik blijf zo lang merktrouw als het me kost m'n ogen te knipperen...
't ding moet werken en vooral niet te veel kosten,

Door Tweakers user Ellos, donderdag 15 december 2011 14:04

Tja fanboyisme, je kunt je ook afvragen of het wel echt fanboyisme is

is het niet gewoon de waarheid (en dit komt van iemand met een phenom II 955 in zijn pc) dat intel het nu nog steeds mijlen beter doet dan amd, zo was toen der tijd de 955 een redelijke concurrent op het segment waar ik me in bevond dat is nu moeilijk te zeggen.

Als ik nu zo eens rondkijk zie ik dat amd aan alle kanten geen antwoord heeft in het mid tot high segment, en dan wil ik er wel op vooruit gaan dus kom niet aan met een llano, de bulldozer is voor de consument niet handig, en ik had daar wel op gehoopt, en de X6 doet nu ook al bijna volledig niet meer mee, ook zal ik daar geen grote boost van krijgen vanaf een 955.

Conclusie: mijn volgende cpu is een intel, waarschijnlijk ivybridge, en dat volledig door rationeel na te denken, geen grijntje fanboyisme aan te pas gekomen :)

En hetzelfde pas ik uiteraard ook gewoon toe op laptops, nvidia/amd etc etc
zo heb ik sinds kort ook gewoon een macbook pro op mijn bureautje erbij staan, nooit wat voor me geweest en daarom een beetje verafschuwd, te duur en te dit en dat, je kent het wel.

en sinds kort heb ik er de juiste redenen voor gevonden om hem wel aan te willen schaffen

Ik denk dat ik dus gewoon een tech agnost ben

Door Tweakers user MicGlou, donderdag 15 december 2011 14:37

Dit heeft volgens mij weinig te maken met fanboyisme, maar meer met besluiteloosheid, nooit tevreden en altijd denken dat het beter kan. Daarnaast ben je denk ik ook een hoop geld verloren door deze 'inruilacties'. Waarom? Een 'echte fanboy' zal nooit iets in huis willen halen van de concurrent... dat gaat tegen de opvatting in. Jij bestempelt jezelf dus volgens mij onterecht als fanboy...

Reageren is niet meer mogelijk